Share

Situated on a trapezoidal corner site in the Fairmount section of Philadelphia, the design of this residence derives its form from the goal of maximizing light and views, while preserving a sense of privacy.  Through the use of projecting bay “blinders”, oblique views up each street are framed. Frontal views to the street are filtered with screens of reclaimed cedar, facilitating the transmission of light while preserving a sense of privacy.  To the rear yard, facing south, the façade opens to receive the southern exposure and implements wood screens and a series of balconies to mitigate solar gain.   Views of the city skyline to the south are visible from the upper two stories, due to the fall of the site and the two story residences to the south. This project was abandoned when the property purchase failed.